Кметът на Младост призова на бунт срещу бюджета на София, нямало пари за района

В капиталовата програма на Столична община за 2020 г. няма предвидени средства за решаване на нито един проблем в район „Младост“.

За това алармира независимият кмет на района Стефан Стефанов, избран с подкрепата на БСП, на страницата си във фейсбук. 

Как така с лека ръка биват игнорирани 120 000 хиляди данъкоплатци на столицата, как така вторият по големина район в София, но най-големият „донор” в приходната част на бюджета, няма проблеми и въпроси за решаване, как така няма предвидени адекватни средства, пита Стефанов. 

Той призовава жителите на „Младост“ до края на работния ден утре да изпратят колкото се може повече предложения, препоръки и възражения на капиталовата програма, която е публикувана на сайта на Столична община. Предложението за бюджет ще бъде обсъдено с граждани в четвъртък в сградата на „Московска“ 33. 

Нека да видят в СО и СОС, че „Младост” има проблеми и той иска те да бъдат решавани, а не игнорирани за пореден път, зове още кметът Стефан Стефанов. 

В капиталовата програма, както можете да видите, район „Младост” присъства в едно перо за предстоящите разходи – реконструкция и изграждане на улица в кв. Полигон и в индустриалната зона в НПЗ Изток. Но няма предвиден и лев за приоритетни, належащи ремонти на ключови улици, пробиви, изграждане на тротоари, осветление, ремонти на детски площадки, проектиране, озеленяване, строеж на нови детски учебни заведения, поне проектиране на нов парк, изграждане на ключов булевард, който да отпуши трафика в квартала ни..., обяснява кметът на района. 

Ремонтите на улици, детски площадки и т.н. обаче не са част от капиталовата програма, парите се отпускат за текущи ремонти, по информация от районните кметове. В бюджета на София има предвидени 50 милиона лева за ремонти в столичните райони.  

На последните местни избори бившият главен архитект на „Младост“ (част от екипа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова) се яви като независим, подкрепен от БСП, и спечели срещу депутата от управляващата партия Мария Илиева. След първия тур тя водеше, но на балотажа избирателите в „Младост“ проведоха истинска наказателна акция срещу ГЕРБ и Стефанов спечели убедително.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram