Кирил Петков: Няма да подкрепим правителство нито на ГЕРБ, нито на ДПС

Проф. Габровски има добра репутация в неговата си професия, но това няма общо с политиката. В политиката опасността е кой реално взима решения и до колкото виждаме човекът, който ще взима решенията е Борисов. Така Кирил Петков коментира кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер, предложена от ГЕРБ на брифинг пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Петков бе категоричен, че от ПП няма как да подкрепят такова правителство, в което Бойко Борисов дебне и ръководи всяко действие.

На въпрос дали с втория мандат от ПП ще се опитат да направят кабинет на малцинството, Петков обясни, че в момента не вижда как може да бъде сформирано такова правителство. Той допусна възможност т.н “хартиена коалиция“ да направи кабинет, като визира ГЕРБ, БСП и ДПС.

Относно пререканията между ПП и президента Румен Радев от последните дни, Петков каза, че от партията му се водят от принципи и когато някой ги нарушава, няма да си спестяват критиките. Като нарушени принципи той посочи скандала с БАБХ, с ББР И отношенията на страната ни с „Газпром“.

Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram