КАТ-Пловдив глоби оцелял шофьор от ферибота до Корфу – не опазил документите

Куриозен случай в Пловдив! Шофьор, чийто документи са изгоряли на ферибота край Корфу е бил глобен от КАТ-Пловдив, че не ги е опазил.

Вчера бях в КАТ, когато поисках документи за възстановяване на шофьорската книжка. Обстоятелства, при които съм изгубил документите – на което беше написано, че са изгорели на ферибота Игуменцица-Бриндизи. След попълването на тях, служител ми каза, че трябва да бъде написан акт за изгубени документи.“, заяви шофьорът пред бТВ.

Оцелелият при пожара шофьор трябва да плати 70 лева глоба за изгубените документи. Собственикът на пловдивската  транспортна фирма, който загуби 33 тира при пожара на ферибота, Илиян Филипов коментира, че не при всичките му служители е имало такива проблеми.

От МВР-Пловдив обясниха, че актът е наложен, тъй като потърпевшият не бил в списъка на Външно министерство. Днес ще направят отново проверка и ако има грешка, ще отменят акта.

Както GlasNews съобщи, пред спасените международни шофьори от ферибота ще има проблем именно с документите. Изваждането им ще отнеме около два месеца, а през това време те ще са принудени да стоят без работа, затова разчитат на реакция от институциите, каквато засега няма, а и явно се създават още главоболия за шофьорите.

Снимка: protothema.gr

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram