Каримански: Защо да не намерим общ език с ПП

Защо да не намерим общ език с „Продължаваме промяната“, стига с тези остри думи, има по-важни неща като това да устоим на кризата, която се задълбочава. Това коментира Любомир Каримански от „Има такъв народ“ пред журналисти в Народното събрание.

„Мисля, че ще се случи третия мандат. Поне аз бих искал да се случи“, каза Каримански.

Той поясни, че в ИТН са обсъдили голяма част от предложенията си по програмата. „Това, което ни беше предоставено, се припокрива с коалиционното споразумение. Не мисля, че има кой знае какви различия. По-скоро неща, които в детайли трябва да уточним“, каза Каримански. Той отговори и на въпрос дали би приел поста министър на финансите в новия кабинет. „Не съм нито обмислял, нито съм готов“, каза депутатът от ИТН.

Той коментира условието на „Продължаваме промяната“ за приемане на Закона за КПКОНПИ и избора на Бойко Рашков за шеф на Антикорупционната комисия.

„Ние сме за антикорупционния закон. Нека видим нормите какви ще бъдат, как ще бъдат разписани точно“, каза Каримански. Той отговори дали ИТН приемат Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. „Не сме го обсъждали в парламентарната група. Може да го обсъдим. По-важно е какъв закон ще приемем. Не правим законът според човека, а за да бъде устойчив и стабилен във времето“, каза още Каримански.

Факти бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram