Карадайъ почна да говори

„Уважаеми представители на медиите!

По принцип не се отговаря на внушения и откровени лъжи, но някои журналисти и анализатори, опитващи се да се представят за познавачи на ДПС, както и изгонени от партията преди повече от 20-25г лица прекалиха в опита си да използват в максимална степен журналистическото внимание около моята оставка. Сериозните медии, журналисти и анализатори се опират на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции и мераци на определени лица. Тези лица не могат да ангажират общественото внимание с нищо друго, освен с подобни псевдоанализи и откровени лъжи и внушения.

Първо, нека да припомня още веднъж мотивите за моята оставка.
„Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди ЦС и НК, за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията.“

Кое от написаното не е ясно?

Второ, за материалното ми състояние да се правят внушения от рода на това „говори се“, „непроверена информация от достоверни източници“ нито е достойно, нито е етично, нито е морално! Това, което имам, съм го декларирал пред КПКОНПИ. Декларациите са публични.

Всичко останало са откровени лъжи и манипулации.
Ако продължат с лъжите и внушенията, ще си потърся правата по съдебен ред.
Позволявам си да призова сериозните медии, журналисти, анализатори и коментатори да се позовават на проверена информация и конкретни факти.

———————————————

ПС: В публикацията визирам 5-6 лица, изгонени от ДПС, и 2-3 журналисти, които им пригласят и подражават като се представят за познавачи на партията.
Има много видове логики, но като математик правя качествена разлика между: 1- познавателни съждения, които се базират на факти и могат да се верифицират; 2- оценъчни съждения, които предполагат определена ценност или идиологема, и които не подлежат на проверка.
Точно този вид съждения, дозирани с определени псевдофакти, целят внушения и манипулации“, пише Мустафа Карадайъ, председател в оставка и депутат от ДПС.

Източник: 19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram