Италиански боклук лъсна в Костинброд

Купища италиански боклук се появи мистериозно и край Костинброд. За нерегламентирано сметище сигнализират с множество снимки потребители в социалните мрежи.

Става въпрос за боклук в село Драговищица. Според местните жители нерегламентираното сметище съществува от години, а в района на близката гора се хвърлят отпадъци безразборно.

Справка на FrogNews обаче установи нещо доста любопитно. На публикуваните снимки във Facebook групата “НИЕ сме КОСТИНБРОД” се вижда опаковка от стока с определена марка. Екипът ни провери и се оказа, че става дума за търговска верига не къде да е, а в Италия.

Същата онази Италия, от която някак си пристигнаха едни стотици тонове боклук в България. В страната ни продължава да изплува боклук от всевъзможни места. Текат проверки, а властите непрестанно се натъкват на разни мистериозни отпадъци с неясен произход, които по-късно се оказват и опасни.

В момента се работи и по установяването на вносителя на италианския боклук, складиран във Варна и Бургас. Припомняме ви, че отпадъци стояха на пристанището в морската ни столица в продължение на месеци. В Бургас също беше намерен боклук, а вносителят се оказа един и същ. Отпадъците не са опасни или токсични, но има разминаване между декларираното и онова, което в действителност се намира в контейнерите, обясняват от Окръжната прокуратура в Бургас. По документи съдържанието на контейнерите е пластмаса и каучук. Те обаче съдържат текстил, хартия и метал. Въпросът е – защо информацията се разминава?

Но да се върнем на Костинброд и мистериозният италиански боклук. Името на фирмата, чиито опаковки са се пръкнали в България, е “Conad”. Става дума за италианска търговска марка, която оперира една от най-големите вериги супермаркети в Италия.

Потвърдиха се съмнения ни за евентуалният италиански произход на боклука, тъй като на публикуваните снимки има и още едно доказателство – торбичка от друг супермаркет на Ботуша.

Въпросът е – как са се озовали в България. Отговорът на този въпрос вече е подозрително близо.

Вижте снимките от сметището:

.
.
.
.
.
.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram