Исканията на “Отровното трио“: Оставки на кабинета и Гешев, ВНС и дистанционно гласуване

„Отровното трио“ – Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов – публикуваха и разясниха исканията си тази сутрин, като призова за протест и днес от 15:30 ч. под надслов „Да защитим демокрацията“ и сборен пункт пред Президентството.

Исканията са:

1. Оставка на правителството.

2. Оставка на Гешев.

3. Велико народно събрание (нова Конституция).

4. Дистанционно гласуване (електронно и хартиено по пощата).

„Триото“ уточнява, че ако последното не се приеме, ще бъде заменено с искане за разпускане на съществуващото Народно събрание.

„Дължим обяснение по т. 2 и 3, доколкото първата е достатъчно ясна – пишат тримата в съобщение до медиите. – Оставката на главния прокурор е задължително условие, доколкото последният е влязъл в ролята на инквизитор и палач за неудобните и инакомислещите.

Също така е бранител на „своите“ олигарси или казано иначе „шишипазител“.

Новата конституция е задължително условие, доколкото ще ни се наложи да съградим държавата и демокрацията от начало и за целта ни е нужда здрава и добра основа, стъпало на което да стъпим.“

Преследвайки драстична промяна на статуквото ще правим различни неща – пишат тримата и призовават: „Нека покажем силата си на площада и площадите в цялата страна!“.

Оттам са започнали подготовка за национална стачка, чиято задачи и цели те ще оповестят днес.

„Осигурете начин да вземете ефективно участие в стачни действия, като минимум ще отсъствате от работа няколко дни.

Подгответе се за отпуска или друг начин да отсъствате от работа.

Помислете как бихте могли да бъдете полезни лично вие в осъществяването на национален протест“, призовава „Отровното трио“./offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram