Жителите на Добринище събират подписи да си върнат полицейския участък

В Деня на независимостта на България Добринище посреща двоен празник. Преди 15 години местните хора решават тази знакова дата да бъде и ден на града им. Добринище всъщност е най-младият град в България, а решението на МС и президентският указ е обнародван на 16 октомври 2006 година, съобщи БНР.

Какви са празничните емоции и какви са мечтите на хората за развитие на това място, съчетало лечебни минерални извори, близостта на Пирин, с възможности за ски и балнеотуризъм? И защо в градчето най-важният въпрос днес е да си върнат полицейския участък, който е бил закрит?

Празникът в градчето на добрите неща започна рано сутринта в храма “Св.св. Петър и Павел“, с тържествен водосвет и молебен за здраве.

Въпреки почти зимната температура от 2 градуса усещането за празничност и духовност го имаше.

Кметът на Добринище Петър Галчев разкри защо са избрали 22 септември и за ден на града, радващ се на целогодишен туризъм:

„Това е паметна дата за всички българи, а и нашият площад носи името „Независимост“.

Галчев посочи, че най-актуалният проблем, който местните хора настояват да се реши, като събират подписка дори в празничния ден, е да бъде открит отново полицейският участък в Добринище.

След църковната служба празникът на Добринище се пренесе на площада.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram