Жена опита да оспори сметката за парното, получи среден пръст

Топлинен счетоводител размаха среден пръст на абонат, дръзнал да посети офиса му, за да подаде жалба срещу изравнителна сметка за отоплителния сезон. Случаят е от четвъртък, когато Мария Филева посещава офиса на фирмата „Термокомплект“ на бул. „Александър Стамболийски“ 87 в София, пише Телеграф.

Вместо съдействие от служителя на гишето тя получава грубо отношение и нападение.

„Аз бях съвсем любезна в началото и попитах дали имат готови бланки за подаване на жалби, или мога да я напиша в свободен текст“, обясни потърпевшата.

Вместо да й съдейства, чиновникът в офиса отвръща грубо, че не е негова работа, не го интересува и да прави, каквото иска. Тази реплика се повтаря четири пъти. Накрая дори й размахва среден пръст, а за финал я замеря с офис материали, хвърлени през гишето и предпазната стъклена преграда. Служителят дори изкъртва вратата на офиса в яростта си.

„Бях шашната. И унизена на финала. Не успях да го заснема как изкърти вратата и как хвърляше офис материали и листи по мен, но добре се вижда средният пръст“, коментира Филева. Тя вече е подала жалба в 3-то РУ на МВР, в чийто район на действие се намира офисът на фирмата. За случая е уведомен и Еленко Божков, който наскоро стана зам.-министър на енергетиката и по случайност е абонат на същия топлинен счетоводител.

От фирмата категорично отказаха да разкрият имената на служителя. Служителка обясни, че не познава такъв човек, въпреки че на предоставено от потърпевшата видео тя се извинява за поведението на колегата си. Очакваме отговор на отговорните институции дали неизбежният посредник между топлофикационните дружества и гражданите е редно не само да не съдейства, но и да размахва средни пръсти и да ги гони при проблем с изчисляването на изравнителната сметка.

В момента тече кампанията за граждани да проверяват изравнителните си сметки. Срокът за подаването на жалби изтича на 31 август. Надеждата е, че до такива агресивни подходи с неуравновесени служители на тези фирми топлинни счетоводители няма да се стига.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram