Ексклузивни снимки+видео от ареста на полицейските шефове

МВР разпространи ексклузивни снимки и видео от операцията на Дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР със съдействието на Софийска районна прокуратура от задържането на двама служители на МВР.

Припомняме, че заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР бяха арестувани при операция на прокуратурата и отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР.

На специален брифинг на прокуратурата за арестуваните полицаи в София бяха разяснени обстоятелствата по задържането им и наличната информация към момента.  „Предприети са незабавни мерки, води се досъдебно производство.

Претърсвани са на работните помещения – вещи и документи, намерена е преписка. Извършени са обиски при задържането, иззет е мобилен телефон. Обискирани са личен автомобил и вещи. Налице са доказателства за привличане на обвиняеми по обвинение във вещно укривателство. Началникът на сектора е помагач.

Двете лица са задържани до 72 часа, в събота ще бъдат приведени в съда. Разследването продължава. Вероятно е да бъдат установени доказателства за други престъпления по служба.   „

Дамата, която е депозирала сигнала е възрастна жена в недобро финансово състояние, която сама се грижи за малко дете. Дамата се е явила в тотото и е заявила, че фишът, с печалбата ѝ е бил отнет, това не е  спряло служителя да го депозира от свое име“.          

Blitz.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram