Д-р Стойчо Кацаров: Лидерът се тества последен, след като е осигурил тестове за всички други

Кризата, предизвикана от COVID-19 изкара наяве липсата на политически лидери. Да си лидер, означава преди всичко да очертаеш пътя, да поведеш останалите по него и да поемаш отговорността вместо тях. В дни на изпитание лидерите посрещат първи трудностите и рискуват повече от всеки друг.

Лидерите не хитруват и не се заяждат на дребно. Те не казват, че ще си платят теста, след като са ги хванали натясно. Лидерът се тества последен, след като е осигурил тестове за всички други.


Премиерът Борисов не е лидер на кризата с коронавируса. Отпред са генерал Мутафчийски, който е назначен да съобщава лошите новини и Кирил Ананиев, който подписва заповедите.


Президентът Радев поставя правилните въпроси, но не го прави по правилния начин, Главният прокурор Гешев не знае, че лидерството не се постига с репресии. С тях се постига страх.


Липсата на лидер се отразява негативно на всички процеси и е основната причина за лошата организация и управление на кризата. За това ние нямахме план, когато епидемията започна, нямаме план и сега как да излезем от ситуацията на обществена и икономическа блокада.

Д-р Стойчо Кацаров, Фейсбук

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram