Д-р Николай Брънзалов: Има план за действие в условията на епидемия, който трябва да се спазва


В предаването „Тази сутрин“ по бТВ д-р Николай Брънзалов, каза че е изготвен план за действие в условията на епидемия от настоящото правителство, който трябва да бъде следван. „Той е изготвен на база на това, което се случи в последната година и половина в България. В него има зависимост какви мерки ще бъдат налагани, ако се стигне до еди каква си заболеваемост. Трябва да се наблюдават нещата, хората които са изготвили този план, трябва да съблюдават изпълнението му, а ние като общество трябва малко повече да откликваме на тези неща“.

Колегите вече са много по-спокойни при посрещане на болни от КОВИД, новият вариант според моите наблюдения протича малко по-леко, но затова пък засяга по-младите хора, обясни Брънзалов. „Да, има случаи, при които и ваксинирани пациенти могат да заболеят от Делта варианта, но изключително леко протича заболяването, поне от опита, който аз имам. Става въпрос за възрастни пациенти с допълнителни заболявания, но нямам абсолютно никакви проблеми с ваксинирани пациенти“.

Ние имаме нашите забележки по пакета, който предлага Министерство на здравеопазването за лечението на хората от извънболничната помощ, обясни Брънзалов. „Неяснотата относно това как ще бъде прекъсвана карантината на пациент, който е диагностициран с КОВИД и е на домашно лечение. Защото те предлагат два присъствени прегледа – как аз ще обиколя своите пациенти в с. Лозен, „Лозенец“ и „Люлин“, как аз трябва да изглеждам, кой ще ми дезинфекцира колата и т.н. Другият момент, по който имаме разминаване е относно пакета изследвания“./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram