Д-р Ненков: Трупаме здравна култура от безсмисления Фейсбук

Нашата финансова култура е минимална, както финансовата, така и здравната ни култура е минимална. Това заяви пред NOVA д-р Мирослав Ненков, цитиран от Фрогнюз.

За разлика от здравната култура обаче, която се трупаше през абсолютно безсмисления Фейсбук и разни други глупави сайтове, за финансовата си култура не полагаме дори усилие, защото взимаме бързи или бавни кредити, за да се купи дървена дрънкулка, в която детето ще си удари главата. И после, олеле, съсипаха я тая държава, сипи още една ракия, е още по-несериозно.

Харченето и разпределянето на семейни обичаи, било той голям или малък, е нещо толкова важно, колкото и гласуването. Не знам има ли в тази статистика, колко от тях са кредити. Преди време познавах една жена, която теглеше бързи кредити и търкаше талончето ,за да изкара пари да си върне кредита и си оправи положението, и да може да пие ракия не от 1,50, а от 3,50, допълни той.

Какъв смисъл има тези харчове? От теб я знам тази приказка, че тука в този край на света, е единственото място в целия свят, където се свети с последен модел телефон, за да стигнеш до външна тоалетна. Много е важна тук за нас външната изява, много е важна и тази външна изява може да струва страшно много на семейството и на конкретния човек, каза още д-р Ненков.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram