Дъжд и вятър в неделя

Днес валежи ще има в Южна България, значителни след обяд и през нощта срещу понеделник в Рило-Родопската област. Вечерта ще завали и в Северозападна България, но там валежът ще е слаб.

Вятърът от юг ще се усили и ще бъде силен и бурен, слаб до умерен ще остане само в западната половина на Дунавската равнина. Оранжев и жълт код са обявени в почти цялата страна заради бурен вятър. Не са в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив и София-област. 

Това съобщават от НИМХ.

Ще се задържи топло за февруари с максимални температури между 14 и 19 градуса.

В планините ще бъде предимно облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, но без валежи. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното 3-4 бала.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram