Денков алармира: Нов синтетичен наркотик се е появил у нас, 100 пъти по-активен от хероина

У нас се разпространява нов синтетичен наркотик, който е около 100 пъти по-активен от хероина, тази тревожна новина съобщи премиерът Николай Денков в началото на редовното заседание на Министерски съвет. 

„Той се разпространява чрез смесване с други наркотици. Първо имаше разпространение в САЩ, в Западна Европа, а сега вече и у нас“, посочи Денков.

Затова от тази седмица се създава нов координационен механизъм, чийто фокус ще бъде организираната престъпност, вносът и разпространението на наркотици. 

„Фокусът ще бъде върху големите вносители, големите разпространители и идеята на този координационен механизъм е да допълва работата на Националния съвет по наркотични вещества, който има много функции. Основните задачи ще бъдат под координацията на Министерство на вътрешните работи (МВР), ГДБОП, Гранична полиция, но също така ще бъдат включени и Министерство на финансите, Агенция Митници, ДАНС, НСлС, Министерство на образованието, Здравното министерство, както и Министерство на електронното управление, тъй като голяма част от пазара е в онлайн търговията“, допълни премиерът.

Епицентър 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram