”Демократична България”: Оставка на борда на ББР и министри, дали 75 млн.лв. на колекторска фирма

Нечуван скандал е, че държавната Българска банка за развитие дава огромен кредит от 75 милиона лева на неизвестна колекторска фирма. Точно в разгара на икономическата криза, когато на ББР са възложени огромни отговорности за спасяване на малкия бизнес.

Това се казва в позицията на „Демократична България“ относно изнесената в медии информация за огромния заем отпуснат на компания за събиране на вземания.

Припомняме, че вчера стана известно, че кредитополучател е „Свети Георги груп“ – дружество, свързано с компанията за изкупуване на вземания. Според последния годишен финансов отчет на фирмата „Свети Георги груп“, който е за 2018 г., тя почти няма дейност – има едва 57 000 лв. активи, 2000 лв. приходи и нулева печалба.

„С парите на данъкоплатците се финансира колекторска компания. В момента, в който милиони българи задлъжняват, бюджетът финансира съмнителни групировки, които да изкупят дълговете на гражданите да упражняват тормоз.

Ние от Демократична България се противопоставяме категорично на тази корупционна операция и настояваме за оставките на борда на ББР и отговорните министри.“, настояват още от политическата формация.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram