Делян Пеевски: Ветото на Радев за БТР-ите е срам!

Решението на президента Радев да наложи вето върху предоставянето на бронирана техника за Украйна може да се определи само с една дума – срам!

Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в официална позиция на партията, разпространена от пресцентъра.

След това решение е още по-категорично ясно колко е важно за България да има евроатлантическо парламентарно мнозинство и подкрепяно от него евроатлантическо правителство. Защото всичко друго рискува страната ни да бъде отведена на един друг, неевропейски и опасен  път  – към Москва, към Путин, където проруските политици искат да я отклонят, подчертава Пеевски.

Затова Народното събрание още тази седмица трябва да преодолее ветото на Президента, като с това потвърди нашата подкрепа към Украйна и украинския народ.

Затова в Парламента и политическия ни живот най-важният,  обединяващ фактор трябва да бъдат и да останат споделените евроатлантически ценности, които са безалтернативни, подчертава лидерът на ДПС.

Припомняме: тази сутрин държавният глава върна за ново обсъждане в Народното събрание Споразумението с Киев. То предвижда страната ни да предостави безвъзмездно 100 БТР-и от въоръжението на МВР. 

Според правителството те са с отпаднала необходимост.

Според президента БТР-ите могат да се използват за охрана на границата или при бедствия и аварии.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram