Гуцанов за Нинова: Тя е с най-много номинации, одобрявам действията й

Борислав Гуцанов даде мощна подкрепа на Корнелия Нинова в ефира на ТВ Европа. „Аз одобрявам действията на Корнелия Нинова, защото смятам, че ние действително показваме, че сме силна и сериозна опозиция“, посочи Гуцанов. Според председателя на социалистите във Варна, БСП трябва да стане ясната алтернатива на това управление и партията да се заяви като бъдещето на страната.

 „Позицията на президента е доста активна и точно такава трябва да бъде в състоянието, в което се намира държавата, но категорично активна е и БСП. Първо с вота на недоверие и с доста сериозния дебат, който се проведе в Народното събрание“, коментира Гуцанов и подчерта също: „На символичния празник Бузлуджа направихме протест в София. Никоя друга политическа партия не би могла да събере така свои симпатизанти“.

Социалистът обясни, че е неприемливо 18-ти ден хората да са на улицата. По думите му при такива сериозни проблеми не можело правителството да казва “Дайте да изчакаме малко“. „Това вече минава границата на разумното и нормалното. Смятам, че много отдавна трябваше да има предсрочни избори в държавата и едно нормално развитие на страната ни“, коментира още председателят на БСП-Варна.

Борислав Гуцанов по повод предстоящия вот за лидер на БСП припомни: „Много пъти казах, че досегашният председател Корнелия Нинова е получила най-много номинации“ във Варна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram