Григор Лилов: И фирмите на родителите на убиеца на Милен са нарушители

И фирмите на родителите му /б.р. на убиеца на Милен – Кристиан Николов/ – мултимилионери са нарушители. Например ”Десислава Пешева Комерс” не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., (!!!) което обаче не е попречило субсидиите от ЕС да се усвояват.

Знам, че живеем в страна, където правосъдие няма – то отсъжда според богатството, според влиянието на подсъдимия и неговите роднини, приятели, съдружници, властници.

За две причинени смърти (удар в насрещното) бившият зам.министър, съдружник на братя Милен и Георги Велчеви, виден финансист и един от най-богатите хора у нас получи след 8 години разтакаване 3.5 години затвор. Засега. Защото предстои и ВКС да се произнесе.


За подобна катастрофа (неспазено предимство) също със смърт (на бебе) и ранени Лютви Местан след като скандалът утихна, си получи обратно шофьорската книжка, а в края на мин. г. наред с него изненадващо обвиняем се оказа и шофьорът на ударения от бившия депутат и изхвърлен от пътя автомобил.

Знам, че и законите се правят така, че да са универсално пригодени да са снизходителни към своите хора.

Например убиецът Кристиан ще отговаря по чл. 343, ал. 3, буква „в“ – от 3 до 15 години.
А защо диапазонът е толкова голям – цели 12 години, като започва от 3 години. Ами защото до 3 години могат да се лежат условно- т.е. не влизаш в затвора. За наш човек – 3 години, за обикновен – много повече.

Предвидена е и още една хватка. Признава си и сключва споразумение – поне една трета от предвидените години падат. Заради чисто съдебно минало му приспадат например още 2 години от исканите. Определят гаранция, плаща я и го пускат на свобода срещу мерки за неотклонение. Делото се влачи години – първа инстанция, втора инстанция, връща се от ВКС за ново разглеждане и т.н. (както в случая с Красимир Катев). Обществото забравя случилото се.


Накрая го осъждат, но допълнително приспадат мярката за неотклонение. Остават три години, които заради добро поведение ще са условни.


Не мисля, че има каквато и да е възпитателна роля при такова развитие на присъдата. Това е поощрение за безнаказаност!

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram