Гешев: Съвсем скоро ще сложим край на медийните манипулации

“Последните два дни е налице и една друга тенденция – водещи телевизии започнаха да посвещават цели предавания на мен. Чрез тях те правят внушения и манипулират обществото, като се злослови по мой адрес, без да се проверяват фактите или да се потърси и другата гледна точка – моята.

Причината е ясна – политическите партии, които ръководят медиите, са притеснени от нас, гражданите, които сме част от Платформа “Граждански блок”. И превантивно, по метода, че една лъжа повторена хиляда пъти става истина, те се опитват да дискредитират мен и гражданското движение, от което съм част. Това означава, че вече сме изплашили търговците с власт, в каквито са се превърнали партиите.

Ние обаче едва започваме. Днес направих първата стъпка в тази посока, като изпратих писмено искане до Нова Телевизия за излъчване на право на отговор, във връзка с лъжите, които водещият Виктор Николаев изрече по мой адрес на 19.02.2024 /понеделник/ в сутрешното телевизионно предаване. Силно се надявам, че поведението на водещия Виктор Николаев не е следствие от политическа поръчка.

Съвсем скоро ще сложим край на медийните манипулации, които се извършват по наш адрес и ще изобличим лъжците. Предстоят и други действия.“

Това написа бившият главен прокурор Иван Гешев във “Фейсбук“. 

Източник: Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram