ГЕРБ вече плашат президента с импийчмънт

Депутатът Георги Марков атакува остро държавния глава и го заклейми като първи враг на народа

От ГЕРБ се заканиха да поискат импийчмънт на президента. В декларация от името на група, депутатът Георги Марков атакува остро държавния глава и го заклейми като първи враг на народа. Бурната реакция на управляващите и заради вчерашното обръщение на Румен Радев, в което той обяви, че сваля политическото си доверие от правителството, което вкарва държавата от криза в криза и управлението му води до парализа на цели сектори.

Депутати и министри на ГЕРБ бяха командировани по всички сутрешни блокове в телевизиите, за да обяснят как президентът тласка страната към криза, беззаконие и иска да овладее властта едва ли не чрез преврат.

В този дух бе и изказването на Георги Марков в началото на днешното парламентарно заседание.  Ние ще решим, защото имаме достатъчно брой депутати по волята на българските избиратели дали да искаме импийчмънт или не. Можем да вкараме такава процедура, когато чуем решението на Конституционния съд. Това, което казваме обаче, че е безпрецедентно българския държавен глава да раздели нацията и да каже, че той е само с тези милиони, които не са гласували за ГЕРБ, а не е с тези милиони, които 8 пъти на парламентарни избори избират партията ГЕРБ, каза Марков.

 „Ние парламентарната група на ГЕРБ можем, но не казваме ,че сваляме доверието си от българския държавен глава, защото уважаваме неговия избор, независимо, че е без машинно гласуване. Безмашинно го избраха. Същият ден Борисов го поздрави“, допълни още народният представител от ПГ на ГЕРБ.

Много съжаляваме за издънката на държавния глава, не го считаме за президент на всички българи, обясни Марков.  „Това, което казвам от името на парламентарната група на ГЕРБ е следното: много съжаляваме за тази издънка на българския държавен глава. Ние не злорадстваме. Не му се радваме за тази груба грешка. Ние вече не го считаме за президент на всички българи. Ние оставаме верни на нашите избиратели, с които ще победим и 2021 г. и ще вървим напред и без и въпреки президента“, бяха думите на депутата.

Според него премиерът превъзхожда президента с едно много важно нещо. „Обичлив човек е. Той отиде и каза, че обича еднакво Меркел и антипода й Орбан. В Аерика каза нещо нечувано, че обича и републиканците, и демократите“, допълни още Марков./БСТВ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram