Георги Гьоков: Финансовият министър предлага да се увеличат данъците на обикновения човек

„Идеите на финансовия министър за данъчни промени звучат несериозно, защото с тях се натоварват обикновените хора. Обещанията на управляващите бяха, че няма да се увеличават данъците, а става точно обратното – увеличава се данъчната тежест и то само за работещите, а не за бизнеса.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Георги Гьоков в ефира на NOVA News.

По думите му предложените данъчни закони целят конюнктурно да запушват дупки в бюджета и нямат визия за цялостна данъчна политика, която да решава проблемите на държавните финанси.

„БСП е готова и ще внесем конкретни предложения за държавния бюджет. Друг е въпросът  дали ще има чуваемост от страна на управляващите за разумните предложения на опозицията, в което аз се съмнявам”, коментира Гьоков.

„Мисля, че няма българин, който да смята, че нивото на националната сигурност и отбраната на страната ни е добро”, каза социалистът по повод внесения вот на недоверие.

Той посочи част от проблемите, свързани с недокомплекта на Българската армия, самолетите, които са само на чертежи, похарчените 2,5 млрд. лв. за стари бойни машини, както и информацията за конфликт на интереси на  сегашния министър на отбраната, като изтъкна, че с всичките си действия в сектора, правителството засилва усещането у българите, че националната ни сигурност не е на ниво.

Георги Гьоков каза още, че с вота на недоверие следващата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има възможност всичко, което е изговорил в последните седмици пред медиите, да го приложи на практиката и да се развали сглобката.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram