Ген. Атанас Атанасов: Нено Димов стана жертва на своя кариеризъм

С Нено Димов бяхме заедно в „Демократична България“, но той напусна групата. Той стана жертва на своя кариеризъм. Това каза председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в ефира на БТВ.

„Борисов е разпоредил неговия арест, а прокуратурата е действала по негова заповед“, посочи Атанасов. „Това е зрелищен ход с цел временно отпушване на общественото недоволство в Перник. Пикът на гнева на хората тепърва предстои“, прогнозира той.

„Този проблем е бил потискан заради изборите. Това е безхаберие“, заяви той.

Според него истината ще излезе наяве.

„Страхът на Борисов е от обществено недоволство, както когато падна първото му правителство. Да не допусне ескалация на напрежението. Тогава няма да има значение какво се случва в Народното събрание“, подчерта ген. Атанасов. Той прогнозира, че Борисов ще бъде свален само от общественото недоволство.

„Борисов ни завлича все повече в руска енергийна зависимост. Обемите за години напред са резервирани за „Газпром“. Твърде много стават облаците над правителството. Има една камара батаци в това управление. Имаме система на контролирана корупция и тя управлява. В различните сфери на управлението има дупки, недоимък и корупционни схеми“, каза още председателят на ДСБ.

„Толкова обезличено НС не сме имали пред последните 30 години“, смята той.

Новини бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram