„В понеделник сутрин – на червения килим“ – кандидатът за министър на правосъдието от ИТН иска студентка само по жартиери

Вчера от „Има такъв народ“ официално представиха структурата и състава на кабинета си, а зам.-председателят на партията Тошко Йорданов категорично заяви, че „това са хората, промени няма да има“.

За министър на правосъдието е номиниран Момчил Иванов.

Иванов е адвокат (на 45 години), преподавател по търговско право във Великотърновския университет, областен координатор на партията „Има такъв народ“ в града. Данни от биография му не могат да бъдат намерени на страницата на „Има такъв народ„, за разлика от други депутати на партията. В представянето му в страницата на парламента графите „Професия“ и „Езици“ са празни.

Според негова визитка, представена в интервю за великотърновското издание, той е завършил история и право във Великотърновския университет. Между 2009-2012 г. е бил хоноруван преподавател в Стопанската академия в Свищов „Димитър Ценов“. Осем години е бил управител на „Спортни имоти“ в града, арбитър към Арбитражен съд Велико Търново, бил е и председател на сдружение „Млад юрист“.

Според публикации във великотърновски медии, Иванов има шарена политическа биография, преминавайки през различни формации – бил е местен активист на СДС, кандидат за общински съветник от РЗС, активст на ВОТ – консерватори (на бившия председател на СДС Пламен Юруков), водач на листата на „Република Бг“ (бил е неин кандидат депутат през 2014г.). През 2011 г. Момчил Иванов е вписан като адвокат. Има съвместно дружество с колегата си от Велико Търново Радослав Русев – „Кунчев, Русев и партньори“.

Кандидатът за министър от ИТН обаче явно има пикантно и скандално минало. Анонимен сигнал до Novini.bg ни показва интересна кореспонденция между преподавателя и студентка. В чат, който получихме в редакцията и не можем да гарантираме за достоверността, Иванов пише: 

„В понеделник сутрин – на червения килим“, в коментар от дама получава отговор „нима имаш червен килим“, а скандалното идва с ответните думи – „слагай жартиерите и ще видиш“. В отговор той получава от студентката: „много смело предложение, за едни оценки… така ли оценявате вие“. Правистът и преподавател нагло отговаря: „давай смело“. 

Преподавателят е и семеен с две деца.

Източник: Новини бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram