Връщат по-строгите мерки?

В цели области да се премине на онлайн обучение за всички ученици, каза на брифинг в Министерския съвет главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
Да се преустановят извънкласните дейности за всички ученици, а висшите училища да преминат изцяло на дистанционна работа, с изключение на упражненията по специалност „Медицина“, възрастните хора отново да пазаруват в часовете от 8.00 до 10.00 ч. сутрин са другите препоръки, които Кунчев направи. По думите му спешно трябва да се дадат правомощия на министъра на здравеопазването да може да командирова медицински специалисти от доболничната в болничната помощ, за да бъде по-равномерно натоварването и за да се справи здравната система.

Навлизаме в сериозна фаза на епидемията, каза пък здравният министър Костадин Ангелов-

Заетостта на леглата в страната от разкритите за лечение на коронавирус е близо 30 на сто, а в интензивните отделения – около 20 на сто.
В държавата има достатъчно количества лични предпазни средства. Днес ще бъдат доставени още 1700 флакона ремдесивир. Следващото количество ще бъде през следващата седмица, когато се очакват 4300 флакона от медикамента.

Източник: БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram