Василев не изключва предсрочни избори, догодина

Всички кризи, които се натрупаха, идват от управлението. Нужно е да виждаме по-дългосрочни резултати. Не мисля че т.г ще има предсрочни избори, но за догодина не е ясно. Кадри от ГЕРБ нямаме, държахме членовете ни да не са били в повече от една партия. Защо ИТН има такива впечатления, трябва да питате тях, не нас.

Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред Нова телевизия.

Той припомни, че отстъпката от 25-те стотинки на литър за най-евтиния бензин са за коли, регистрирани в България. Тези 25 стотинки трябва да се връщат към бензиностанциите с документите, които отчитат. Ограничаването до размер литри няма как да стане. Теоретично може да стане, но не и на практика, поясни вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Запитан дали трябваше антикризисните мерки да са за абсолютно всички, Василев обясни: „Където можем, помагаме на уязвимите групи. Помощта е за работещи родители с деца. Слаба ни е инфраструктурата за управление на държавата. Не са ни навързани различните регистри. Контролните ни системи не работят за базисни неща да си събираме данъците и др.“, обясни Василев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram