Бързо производство срещу ямболски ром, трошил телевизор заради коронавируса

Мъжът призовавал и други граждани да го направят като протест срещу мерките на държавата срещу разпространението на вируса

Под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Ямбол се провежда досъдебно производство за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 28 март, в района на Общински пазар в град Ямбол, полицаи са задържали за срок от 24 часа К.Д., с когото се провеждат процесуални действия. По досъдебното производство се издирват и други лица, за да бъде изяснена съпричастността им към деянието.

Хулиганските им действия се изразяват в демонстративно счупване на телевизор и призив същото да бъде направено и от други граждани, като протест срещу мерките, против разпространението или проявяването на заразна болест по хората, наложени със заповеди на Министъра на здравеопазването във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната.

Десант

https://www.bnt.bg/bg/a/aleksandr-i-kataklizmite-izchisleniyata-na-edin-uchenik?fbclid=IwAR3bvgitVEOwx-WqITppvdlLYoRIYubOvIwJURh-4WexxBwm9riOtYGR8gw

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram