БРИКЕЛ: Българските централи имат бъдеще, противно на твърденията на еколозите

„Грийнпийс“ – България и „За земята“ се оплакват от съдебните разноски, които трябва да платят в размер на 8500 лева. Причината е решение на ВАС, според, което горенето на отпадъци е по – екологично от това на въглища. Решението дава възможност на Брикел да използва отпадъци или РДФ в горивния си микс, но независимо от това централата се отказа да го прави още преди месеци и сега потвърдихме решението си.

Ние сме склонни публично и прозрачно да им възстановим тази сума без задкулисни договорки.

Имаме само 1 условие.

Българските екозащитници, независимо че работят за международни организации да се държат като български граждани и да не работят срещу българската икономика. Българските централи имат бъдеще, противно на твърденията им.

Нека седнат с нас на една маса, ще поканим и медиите, за да няма съмнение в намеренията ни.

Искаме от тях да чуем поне едно градивно решение или предложение, искаме да видим имат ли идеи, които са в посока на запазване на българската енергетика.

Години наред сме свидетели, на негативните кампании, които провеждат и как успяват да зомбират обществото. Нали не искаме да внасяме ток от Турция вместо да го произвеждаме. Дори всеки дом, всеки блок, всяка къща да разполагат с фотоволтаици за собствена консумация, то произвеждания от нас ток може да се продава на външни пазари, което ще има още по – голям положителен ефект за икономиката ни.

Бихме искали те да станат част от решението, а не само да посочват проблеми.

Ние сме готови за промяна, готови сме да инвестираме в по – екологично производство. Могат ли да надскочат тясната си гледна точка и да се включат в промяната на българските централи и искат ли.

Най доброто решение не е разрушителната политика, защото вече в България се закриха десетки, а може би стотици предприятия във всички сфери. Ефектът от това е видим за всички.

Подаваме ръка, за да намерим най – доброто решение. Решение, което включва увеличаване на българското производство на елекроенергия, а не нарязване за скрап на централите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram