Борисов: Тагарев да си ходи, това е неработещ министър!

Не сме получили оценката на министрите, която трябваше да бъде изготвена от премиера Николай Денков и Мария Габриел. Чакаме я. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Трябва да има смяна на министър Тагарев при ротацията. Това е неработещ министър, подчерта Борисов, коментирайки и сутрешното му участие в телевизионен блок. По думите му военният министър не е изпълнил решенията на парламента.

По думите му цялата сглобка е компромис. Аз съм реалния лидер на партия, за да стане Мария Габриел премиер, партията трябва да го гласува. Аз имам пълно доверие в нея, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Правим коалиционно споразумение, каквото се прави в целия Европейски съюз“, добави той. „В коалиционното споразумение ще представим равнопоставеност в управлението на държавата. Да се носи отговорност“, каза още бившият премиер.

„Две седмици ги чаках да се напътуват. През уикенда имам мероприятие, а е и 3 март. Това не е документ, който да се пише на коляно“, каза Борисов в отговор на настояванията на Кирил Петков през уикенда ГЕРБ и ПП да седнат да се договорят за управлението.


„Могат да си подават оставки, колкото искат. Това не е нещо различно от това, което сме приели. Когато говорим за независими регулатори, служби, съдебна система, може да звучи като делкане. Когато говорим за парламентарна държава, първото, което се гласува са премиер и министри“, обясни лидерът на ГЕРБ отново в отговор на думите на Кирил Петков, че партньорите трябва да се договорят първо за регулаторите, а после за министрите.

„Петков и Денков всеки ден имат медийни изяви и казват „Борисов да не се изявява“. Изявяват се от сутрин до вечер. И когато се осмелим да кажем нещо, те ни забраняват медийните изяви“, добави Борисов.

„По този начин не се работи – в 9 часа ПП-ДБ са 20 човека в пленарна зала“, обърна внимание той.

Г-н Петков, който има огромен талант да води преговори и затова непрекъснато пресира с тях, аз ще предложа преговорен екип по коалиционното споразумение. В екипа ще са Теменужка Петкова, Рая Назарян, Анна Александрова, Деница Сачева – хора, които да могат да говорят спокойно с тях. Г-н Петков каза, че имам 2000 назначения в ДАНС. За мен е учудващо, че един премиер, защото Кирил Петков за мен е истинският премиер в държавата, може да каже такова нещо“, изтъкна Борисов.

„Крайната дума има Кирил Петков, а не Денков. Денков и Габриел бяха компромис, за да може да работи това правителство. Имам безгранично доверие в знанията, опита и уменията на Мария Габриел. ГЕРБ е партията, която носи отговорността. Ако тя е добър премиер, с добри министри, това е плюс за ГЕРБ. Ако се провалят – това ще е минус за нас“, обясни бившият премиер.

И разкри, че е поискал справка колко пъти са летели самолетите на „Авиоотряд 28“.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram