Борисов: Какъв е тоя зор за предсрочни избори?

Единственото, което не могат да прозрат, мила, е, че съединението прави силата. Какъв е тоя зор за предсрочни избори?

Ето с тези думи премиерът се обърна към жител на ловешкото село Лесидрен. Борисов отново се качи на джипа си и започна обиколка по села и паланки. Премиерът не пропусна да отбележи успехът на ГЕРБ на кметските избори в неделя, когато няколко населени места у нас избраха свои градоначалници.

Кондицията на ГЕРБ

„Вчера в 16 населени места в различни краища на България имаше избори. ГЕРБ спечели в 9 от тях, а на 2 още сме на балотаж. Водихме люта битка с БСП и ДПС, които бяха заедно, както са единни в парламента. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондициия, отсече Борисов.

Изказването идва на фона на нестихващи вече над 80 дни протести. Демонстрации има не само в столицата, но и в други големи български градове.

Събралите в ловешко хора се хора го посрещнаха с аплодисменти – подобни театрални сценарии се разиграха вече в няколко български града. Предимно възрастни хора бяха в Лесидрен. Затова и Борисов не пропусна да отбележи отпускането на 50 лева надбавки за пенсионерите, които по думите на премиера ще продължат по време на цялата пандемия.

ФрогНюз припомня, че от обявяването на мярката преди четири месеца, всеки пореден месец кабинетът отбелязва петдесетолевките като новина.

„Докато има пандемия, ще бъде така. Вчера говорих с началника на синдиката. Мислим за вас, но не може едновременно и да индексираме и по 50 лева отгоре да даваме, защото за радост вие сте много, това са по 108 млн. на месец“, каза той и допълни:

“Щом свърши пандемията, вчера говорих със синдикатите и социалната министърка, ще го направим и това”.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram