Борисов: И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство само с тях няма да направим 

И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство след изборите само с тези две партии няма да има. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Делян Пеевски обаче допусна ГЕРБ и ДПС да имат над 161 гласа в следващия парламент и да управляват заедно.

„Нека хората да решат. Може пък да имаме 161 и тогава ще мислим отново“, каза председателят на ДПС.

Не зная до този момент кандидатът за служебен премиер да е поискал срещи с кадри от ГЕРБ за назначаването им на министри, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор и ние го приемаме, но видяхме, че г-н Андрей Гюров го обявиха за предател, защото не бил говорил никой с него. Изобщо чухме много неща, различни от истината през последните дни. Това, което най ме радва и ме прави щастлив е, че в тези 9 месеца сме повишили раждаемостта, жените ще ме разберат какво искам да кажа. Това правителство нещо много хубаво сме свършили, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и законодателните промени, които спешно се наложи да направи парламента заради Конституцията и избора на служебен премиер. И кой е направил предложенията за конституционната реформа

Аз имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за Конституцията винаги сте чували, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Аз не съм участвал дори в разговорите, свързани с Конституцията, защото това е нещо, което се преподава в университета, учи се за него много години за него и имаме много добри конституционалисти. Не виждам нещо Христо Иванов да е виновен, не се променят закони, а се доизчистват детайли да им се пази мястото на хората докато са служебни премиери, обясни Бойко Борисов.

Калин Стоянов се справи добре с Шенген и с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариус също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков като министър. Нека да имат всички памет. Моята памет е, че имаше много ясни решения – и за Украйна, и за енергетиката, и за социалната сфера – пенсиите. Трите партии внасяхме заедно предложение и после го гласувахме заедно, заедно гласувахме и бюджета“, каза лидерът на ГЕРБ.

И посъветва доскорошните партньори от „Продължаваме промяната“ и Демократична България да отидат на театър.

„На мероприятието на ПП чухме какви ли не лоши неща за нас и в същото време след изборите пак сме щели да си говорим. Аз ги съветвам да отидат на една много хубава постановка „Език мой, враг мой„, да я изгледат. Ако продължат по същия начин просто няма да си говорим повече„, заключи Бойко Борисов.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram