Борисов бесен на шефа на АПИ: Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас?!

”Шефът на АПИ тука ли е? Що ми правите тези номерца? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас?! Как може да ми изкарате хората на улицата за някаква абсолютна глупост! Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя винетки! На изборите за София те гласуват ли за кмет на София?! Защо ми го правите? Репетирате дали ще ви оправя още днес или какво? Провокирате ме много бързо да го направя или до следобед, това ли искате да ви кажа?!… ”. С тези думи Бойко Борисов връхлетя в Министерския съвет.

Реакцията му е по повод протестите в Нови Искър срещу винетките и неяснотите около тях. Граждани се притесниха, че ще трябва да плащат за стикери, ако искат да стигнат до София, въпреки че градът, в който живеят, е част от Столичната община. Причината за абсурда се дължи на факта, че автомобилът преминава по републиканската пътна мрежа.

Малко след гражданското недоволство от АПИ обещаха, че такси за живущите в градове като Нови Искър, Банкя и Кокаляне няма да плащат винетки. Реакцията на премиера обаче не закъсня и той прочете конско на ръководителя на пътната агенция Георги Терзийски. Веднага след това Терзийски тръгна да изпълнява поставените задачи.

Премиерът му нареди веднага да отива в кварталите, които останаха отрязани от столицата и се оказаха принудени да плащат винетки – около Северната тангента, Банкя, Панчарево и още няколко населени места в рамките на София.

„Във всеки център на населеното място около София, отиваш лично и заставаш на площада, и като едно време глашатаите, викаш по три пъти – „Няма да има винетки“, обикаляш и се прибираш тогава. Ясно? „, нареди Борисов.

И предупреди, че ще има тежки последствия, ако още веднъж го провокират да влиза задъхан на заседанието на Министерския съвет.

„Някой друг да е направил нещо такова глупаво?!“, обърна се за финал премиерът към присъстващите.

Самият Борисов също е сред столичани, които живеят в кварталите, планирани да плащат винетки, защото живее в Банкя.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram