Бившият шеф на ВМЗ-Сопот  Иван Иванов: Оръжие за Украйна не е изнасяно

Служебният министър Никола Стоянов би трябвало да знае, че като говори непрекъснато за военнопромишления комплекс – вреди на България

„Оръжие за Украйна не е изнасяно – не знам вече на какъв език трябва да се обясни“, заяви в ефира на БСТВ  бившият изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот Иван Иванов. „България търгува с над 60 държави – основно чрез фирми, които имат лиценз и одобрение на Комисията като краен потребител. В нито една сделка Украйна не фигурира като краен потребител – затова отговорно и за пореден път ще кажа: нито един патрон не е изнесен от България за Украйна“, посочи Иван Иванов.

Бившият изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот подчерта, че с работата си в завода се е убедил – оръжейният бизнес обича тишината. „Ето защо, аз съм дълбоко учуден, че сегашният служебен министър на икономиката все поставя този въпрос. Той би трябвало да знае, че като говори непрекъснато за военно-промишления комплекс – вреди на България, вреди на този сектор от икономиката на България“, подчерта Иван Иванов.

В разговора за управлението на най-голямото държавно предприятие той заяви: „Аз съм горд с две неща: едното е признанието и обичта на работниците. Другото – че успяхме да покажем заявеното от БСП и Корнелия Нинова като министър на икономиката, от нас като ръководство на най-голямото държавно предприятие –  че държавата може да бъде добър стопанин“.

Иван Иванов припомни, че само за месец юли 2022 г., назначеното от Корнелия Нинова като министър ръководство на ВМЗ-Сопот, има повече произведена продукция от първите три месеца на 2022 г, в които служебният министър Никола Стоянов е начело на ВМЗ. Фактите: за първото тримесечие е произведена продукция за 16 млн. лв., за един месец при екипа на Иван Иванов – 28 млн. лв. От заварените 10 критични доставки, заплашващи производството на завода – Иванов оставя само две и то с решение за тях до месец и половина.

Иван Иванов припомни, че първият му акт като изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот е да подпише новия Колективен трудов договор с извоюваното от Корнелия Нинова тогава увеличение на заплатите с 200 лв. и на ваучерите от 80 на 200 лв.

Иван Иванов продължава със силен социален пакет, който внася в най-голямото държавно предприятие: към увеличените възнаграждения добавя отпускането на 150 лв. еднократно към платения годишен отпуск, отваря се стола и започва да се дотира храненето на работниците, оборудват се цеховете с диспенсъри с вода, осигурява се  качествено кафе, възстановява се „незначителната“ за служебния министър Никола Стоянов придобивка работещите във вредните производства да получават полагащото им се кисело мляко. Екипът на Иван Иванов осигурява необходимото и адекватно медицинско оборудване – „заварихме празна линейка“. Ръководството тогава оборудва линейката, както и четири медицински чанти и осигурява медицинско обслужване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Бившият шеф на ВМЗ-Сопот  Иван Иванов: Оръжие за Украйна не е изнасяно

  1. Лъже като дърт индобългарин. Цяло лято украински тирове щъкаха от „Арсенал“ към „Хаинбоаз“!

Comments are closed.