БГ-бизнесменът Себахтин Исмаил допуска терористичен акт за ада на Струма

”Автобусът, изгорял на АМ ”Струма”, няма как да е след 2018 г., а най-вероятно става дума за преправяне на документи. Старите модели също имат аварийни изходи, но те се отварят ръчно. Автобусът е на повече от 10 години. Допускам, че е ремонтиран изцяло и претапициран с леснозапалими материали”, сподели бизнесменът Себахтин Исмаил от Хасково, който е собственик на голяма автобусна фирма.

„Според мен на 90% е имал първоначелен взрив в автобуса. Не изключвам и версията и терористичен акт. Лошото е, че на „Капитан Андреево“ автобусите почти не се проверяват. Дизелово гориво не може така да предизвика взрив. Може тези газови бутилки да са купени от Турция, където там е много евтин. Той не е разрешен в ЕС.“, смята бизнесмнът.


По думите му взривът може да е причинен от много газови бутилки.

Превозвачът споделя, че автобусите, произведени след 2018 г. имат 9 системи за безопасност съгласно еврорегламентите.

„Пожарната инсталация една от тях. В нея има пожарогасители и системи за известяване. Всичко се намира в багажното отделение. Автобусът може да бъде изгасен сам до пристигане на пожарната, защото купето и седалките не са леснозапалими“, обясни той пред Nova News.

По думите му при двигателя има система, която при най-малко късо съединение или пожар автоматично задейства всички системи в автобуса.


„Пътниците по най-бързия начин трябва използват чукчетата в автобуса при подобен инцидент и да напуснат по най-бързия начин.

„Това включва аварийно спиране, аварийно отваряне на вратите и люковете, които се намират вътре“, разкри превозвачът. И посъветва при пожар или опасност от такъв стъклата да се счупят възможно най-бързо с аварийните чукчета, каза още той.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram