Бащата на Сашко обяви 100 000 лв. награда за намирането му

Бащата на изчезналото 12-годишно момче Александър обяви парична награда в размер на 100 000 лв. за намирането на детето. „Тъй като вече времето напредна, а аз съм отчаян и вече съм на ръба на силите си, искам да обявя награда от 100 000 лв. на този, който намери Сашко или го доведе. Ако той е в някакво безпомощно състояние, посочи поне мястото, на което може да бъде открит“, заяви Александър Цветанов пред дома си в Перник.

Преди ден бащата на момчето премина на полиграф, което потвърди, че казва истината. Днес Цветанов повтори, че има усещането като баща, че синът му е отвлечен, но до момента никой не го е потърсил за откуп. „За мен парите не са важни, детето е важно“, категоричен е Цветанов. Той подчерта, че Александър е добре с ориентацията и в добро физическо състояние.

От МВР съобщиха вчера, че оперативно-издирвателните действия по търсенето на Александър продължават под нова форма и ново разпределение на силите. От началото на акцията са проверявани средно по 50 сигнала от граждани на денонощие. Разпитани са над 12 свидетели, семейството на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чийто данни могат да помогнат в издирването.

Сашко е с тежка форма на аутизъм, висок е 1,50 м, облечен е в черна блуза с надпис, сиво шушляково яке, тъмносини дънки. Обут е маратонки „Адидас“ и носи розова играчка – плюшено мече. Изчезва около 16:00 ч. на 11 ноември следобед при разходка с баща си в гората при Профилакториума в Перник. Бащата е с детска церебрална парализа и двигателни затруднения, а Сашко е хиперактивен.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram