Базите на НОИ вече приемат пациенти. Колко ще се доплаща?

Националният осигурителен институт публикува цените, които ще се доплащат от желаещите да ползват санаториум за профилактика и рехабилитация.

От 1 юни базите на НОИ вече приемат пациенти.

Програмата за едно лице е с продължителност 10 дни, като цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 7.00 лв. за всеки ден от престоя се поема от средствата на държавното обществено осигуряване.

В различните бази пациентите трябва да доплатят между 15 и 18 лева за един храноден. Почти във всички хотели се дължи и такса за резервация в размер на 30 лева.

Точните суми вижте тук:

Всяко лице, за сметка на бюджета на ДОО, има право да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест.

За тях трябва да са внесени или дължими осигурителни вноски за шест последователни календарни месеца, предхождащи месеца, през който се провежда рехабилитацията.

Тръгват санаториумите с пари от НОИ

Заболяването трябва да е диагностично уточнено и лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация към периода на ползване на паричната помощ.

Източник: https://www.pariteni.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram