Арестуваха управителя на ВиК-Перник Иван Витанов

Задържаха управителя на ВиК-Перник Иван Витанов. Арестът ме у станал тази сутрин рано в дома му. Това научи преди всички Фрог нюз от източници в прокуратурата. Витанов трябваше да бъде освободен като управител на общото събрание на дружеството на 10 януари-утре.

Направен е обиск в дома му и е откаран в СДВР в София. По-рано тази сутрин по медиите излезе информация, че спецчасти са нахлули във Вик-Перник и в МОСВ.  В 10.30 часа се очаква  главният прокурор да даде брифинг за акцията.

Само преди ден Иван Витанов даде интервю за разследване на Валя Ахчиева за водната криза, в което обяви, че водният цикъл на Перник не се е състоял заради взет кредит от предишния управител в размер на 3 млн. лева. Същият управител-инж. Камен Каменов държавата тези дни назначи за прокурист на Вик-Перник. Кредитът е взет по време на правителството на Пламен Орешарски, когато Каменов е управлявал водата в Перник.

По повод акциата от прокуратурата лаконично съобщиха за медиите:„Специализираната прокуратура, съвместно с МВР, ДАНС и КПКОНПИ, започна разследване в град Перник. По-късно на място се очаква да пристигне главният прокурор Иван Гешев“.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram