Арестите започнаха: Арестуван е шефът на трето районно в Пловдив

Задържан е шефът на Трето районно в Пловдив Самуил Хаджиев. От сградата се изнасят документи. Пълно е с полиция.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов даде брифинг за акцията срещу корумпирани полицаи в града: „Работим повече от 6 места по разследването. 7 души са задържани за тежки криминални престъпления, корупционни престъпления, престъпления против правосъдието. Сред тях е и шефът на Трето РПУ. Това не е акция срещу пловдивската полиция, която работи съвестно. Тези, които нарушават закона трябва да понесат последствията“, разказа той.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков пътува към Пловдив и ще даде брифинг за медиите.

За кратко време Самуил Хаджиев се издига от патрулен полицай сержант в Четвърто районно, през инспектор в Пазарджик, началник на райнното в Раковски до началник на Трето районно, предаде Plovdiv24.bg.


Самуил Хаджиев е роден през 1987 година в Кричим. През 2017 г. е добил бакалавърска степен по специалност „Защита на националната сигурност“ във Варненски свободен университет. В системата на МВР започва работа през 2011 г. като полицай в РДГП „Елхово“.

От 2013 г. заема същата длъжност, а впоследствие става и старши полицай, в сектор „Охрана на обществения ред“ в Четвърто РУ – Пловдив. В периода 2014-2015 г. е младши разузнавач в сектор „Криминална полиция“ на същото подразделение, а през 2018 г. е назначен като разузнавач в отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Пазарджик.

От 21 август 2019 г. е полицейски инспектор в сектор „Охранителна полиция“ на Шесто РУ – Пловдив. След това засатва начело на РУ Раковски. От зимата на 2020 година е шеф на Трето районно.

За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР е награждаван многократно. Заедно с него е задържан и друг служител на полицията.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram