Александър Симов, БСП: При избора на водачите на листи е търсен принципът на професионализма

Любимата поза на ГЕРБ е на абсолютна невинност

„Изявлението на Корнелия Нинова, в което тя каза, че е знаела за кандидатурата на Радев за втори мандат, прекрати спекулациите, че президентът е поставил БСП в шах.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Александър Симов в предаването “Здравей България“ по Нова телевизия.

На въпроса дали БСП ще подкрепи президента за втори мандат, социалистът отговори така: „Ние имаме процедури, по които партията взима решения. Те са бавни и тромави, но такава е демокрацията в подобни моменти. Опция за друг състезател на БСП въобще не е била обсъждана.“ По думите му това би разделило хората в България, които искат промяна, което е грешка.

Александър Симов развенча слуховете за напрежение между президентската институция и Българската социалистическа партия като добави: „Между анализа на президента за политическата ситуация в страната и анализа на БСП няма разлика.“

По думите му медиите постоянно спекулират, че Румен Радев е обзет от желанието да направи своя партия, но той показал, че се бори за доверието на всички български граждани в качеството си на държавен глава.

„Откакто БСП е единствената опозиционна партия в този парламент, ясно сме заявявали, че основната ни цел са парламентарните избори, както и да сменим ГЕРБ. Не сме обсъждали на никакъв етап кандидатури за президент“, категоричен бе Симов.

По повод оповестените водачи на листите на БСП с кандидатите за депутати, социалистът заяви: „Проблемите пред които е изправена България в момента са изключително големи. Затова при избирането на водачите е търсен принципът на професионализма, този на лекарите, икономистите, юристите. Търсят се хора, които да се справят с проблемите, вследствие на пандемията и катастрофалното управление на ГЕРБ“, обясни той. 

По отношение скандала с ОЛАФ социалистът призова да бъдат оставени да си свършат работата. „ГЕРБ се опитват да вземат позата на абсолютна невинност, това е любимата им поза. Нека Бойко Борисов да си прегледа правителството как работи срещу корупцията, а не от ОЛАФ да ни казват. Това отново означава, че имаме проблем в правителството“, категоричен бе Симов.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:

https://bsp.bg/news/view/19227-aleksandyr_simov_bsp__pri_izbora_na_vodachite_na_listi_e_tyrsen_printsipyt_na_profesionalizma.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram