Адв. Людмил Рангелов: Божков е взел лиценз през декември за дейността, в която го обвиняват

”Сега става много по-трудно. Някъде в средата на декември 2019 г. бизнесменът ВасилБожков е получил лицензи за дейността, за която сега му се повдигат обвинения”. Това заяви адвокат Людмил Рангелов.

Според него прокуратурата не е разполагала с такива доказателства и сега тепърва ги събира. Той прогнозира, че ако въобще се случи екстрадиция на Божков, то тя няма да бъде скоро, а ще се проточи.

Адвокат Рангелов заяви още пред On Air, че може само да се предполага дали Божков е имал предварителна информация. Действията на прокуратурата предполагаха, че се върви натам. Явно е, че Божков няма да може да осъществява тук търговска, стопанска или друга дейност, oбясни юристът.

По думите му цялата картина на обвинението може да се промени от защитната теза.

„Ако конкретно лице е обвинено за действия, то е най-добре информирано. Най-силното оръжие срещу обвиненията са обясненията на самото лице“, поясни Людмил Рангелов.

Относно информациите, че Божков е потърсил помощ от Русия за освобождаването си от ареста, българският юрист смята, че това са „хипотези и предположения“.

„След като излезе информацията, че Божков е арестуван, ден-два след това казах, че не е нужно Божков да е в килия или в изолация. Достатъчно е да бъде установен и най-вероятно така е било“, припомни адвокат Рангелов.

Припомняме, бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства – обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков.

По информация на прокуратурата от 13 февруари 2020 г. все още се прави преводът на молбата за екстрадицията на Васил Божков, която надвишава 200 страници.

Към тази дата обвиненията на Божков са общо 11, като сред новите обвинения са и търговия с влияние.

Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта – бизнесменът Борис Бекяров.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram