Адвокатът на Кристиан оспори твърденията, че той е бил зад волана при убийството на Милен

Адвокат Любомир Таков оспори твърденията, че именно Кристиан Николов е бил зад волана на аудито, като заяви, че няма доказателства за това. Таков заяви, че единствено в показания на полицейски служител се казва, че Николов е бил водач на колата, но той е отишъл на мястото на инцидента, след като се е бил случил.

Според адвоката останалите свидетели казват в показанията си, че не могат да разпознаят кой е карал автомобила.

По думите на Таков, не е ясно защо прокуратурата твърди, че има умисъл, тъй като няма данни, че Кристиан Николов и Милен Цветков са се познавали. Адвокатът заяви още, че разследващите не са изследвали дали смъртта на Милен Цветков е причинена от пътното произшествие или от последвалите „недотам адекватни действия“ на гражданите, които са му оказали първа помощ. Любомир Таков допълни, че няма опасност младежът да се укрие, а съдебното му минало е чисто – не е осъждан и няма криминалистически регистрации.


Самият Кристиан Николов заяви пред съда, че иска по-лека мярка, тъй като няма намерение да се укрие или да извърши друго престъпление, а иска да му бъде дадена възможност да продължи образованието си.

Съдия Мумджиева изтъкна още, че от свидетелските показания, а и от събраните доказателства по делото, става ясно, че водачът на аудито е именно 22-годишният студент. Това е потвърдила и майка му Десислава Николова, която е заявила пред разследващите, че джипът се ползва от нейния син.


Междувременно БНТ съобщи, че разследващите проверяват данни, че младежът се е дрогирал с едно от най-скъпите синтетични наркотични вещества адренохром, наричано още „сатанинския наркотик“. Веществото е дериват на адреналина.

Внимателните анализи на събраните до момента доказателства, както и анализът на записите на охранителни камери в района, показват, че най-вероятно автомобилът на Николов се е движил със 120 км/ч, като е ускорил до над 140 км/ч, когато е ударил колата, управлявана от Милен Цветков.

Преди 3 години пък майката на Кристиан – Десислава Николова е била съдена заради катастрофа със същия джип. При инцидента е била причинена средна телесна повреда на друг човек.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram