20 000 каси в света продават билети за пловдивските музеи

0
121


Пловдив ще има свое меню в най-голямата електронна платформа Ивентим и там да се предлагат билети за Археологическия, Етнографския, Историческия и Природонаучния музей, както и за Градската галерия. ОИ „Старинен Пловдив“ има подписан договор с платформата, която оперира в 25 държави в Европа и Южна Америка, има 20 000 физически каси в тези страни, и реализира 250 милиона продадени билети за година.

„В момента се водят преговори с Ивентим за създаване на меню в техният сайт, който ще предлага закупуването на билети за всички музеи и галерията и така те ще станат част от официалния портал на Ивентим“, каза заместник-кметът Пламен Панов.

С нововъведението Пловдив ще стане първият град в България, който предлага лесно планиране и организиране на посещението на туристите на културно-историческите обекти и проявите на културния календар от всяка точка на Европа.

Туристът още от самолета ще може да отвори секцията на Пловдив и в момента да да си купи билет. Когато дойде на място, само да валидира билета си и да влезе.

„По този начин отваряме културните ни институти за цяла Европа“, завърши Панов. /КРОСС/

Само заедно можем да се справим с COVID-19. Всеки един от нас е отговорен за тази борба.

Нека бъдем дисциплинирани.

Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис