10 модни тенденции за пролет 2020

Поли и рокли с волани

Полите и роклите с волани са много интересни и съчетават в себе си семплото и различното. Когато вървите, те изглеждат като „живи“ върху тялото. Чудесно допълнение са както за свободното време, така и за не толкова строгия офис стил.

рокли и поли с волани

Ризи с диско якичка

Диско якичката е тънка и заострена. Този малък детайл в дрехите превзе модните подиуми. Това дискретно помахване към диско ерата е чудесен пример за модернизиране на старите тенденции. Тази якичка може да направи и най-семплите ризи малко по-интересни.

ризи с диско якички

Къси панталонки с висока талия

Късите панталонки с висока талия също са ретро тенденция, която виждаме по нов начин този сезон. Любопитното е, че през пролет/лято 2020 късите панталонки са добре дошли не само в стила за свободното време.

Те са част и от спортно-елегантни комбинации с блейзер, риза или тренчкот.

къси панталонки с висока талия

Костюм с бермуди

Дамските костюми вече няколко сезона са сред топ тенденциите при дрехите. През пролет/лято 2020 виждаме един малко по-различен техен прочит – с бермуди. Това съчетание може и да не се понрави на всеки, но комбинира в себе си елегантност, новаторство и щипка от любимия на мнозина streel стил.

костюм с бермуди

Поли и рокли с плисе

Плисето е сред най-женствените тенденции в гардероба. През пролет/лято 2020 виждаме плисираните поли и рокли почти навсякъде.

Те са нежни, често изработени от леки и прозрачни материи, съчетани с подплата.

Поли и рокли с плисе

Пера, пера и още пера

Може би най-екстравагантното модно предложение за предстоящата пролет 2020 са дрехите с пера. Те са особено застъпени при полите и роклите, но не липсват и блузи и ризи с този нежен акцент. Перата, също като воланите, правят дрехата „жива“ и движеща се заедно с нас. Не бързайте да отхвърляте дрехите с пера като прекалено нестандартни. Не се страхувайте да пробвате, може и да ви допадне.

Пера, пера и още пера

Кожа от глава до пети

Няколко сезона подред дрехите от мека изкуствена кожа присъстват в модните тенденции. Пролет/лято 2020 не е изключение. Особено актуални са кожените поли, така че помислете дали да не попълните модните си находки с една.

кожени дрехи

Пролетни плетива

Плетивата най-често са запазени за зимните колекции, но тази година не е така. Цветни пролетно-летни плетива завладяха модния подиум. Те придават нежно бохо излъчване. Лесно се комбинират с други материи. Подходящи са по-скоро за свободното време.

плетива

Поли с високи цепки

Секси предложението за сезона са полите с висока цепка. Особено актуални са дългите модели, при които цепката се забелязва при вървене. 

поли и рокли с висока цепка

Пайети за ден и нощ

Ако допреди няколко гоини имаше строг етикет кога какво може да се носи, то сега подобни правила все по-често се нарушават. В миналото пайетите са били свързвани с парти или официални дрехи, обличани предимно нощем. Сега все по-често виждаме пайетите в ежедневния стил – както като дискретен акцент, така и като доминиращ елемент. 

пайети

Розали

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram