НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
кори – 1 пакет готови
ябълки – 6 броя сладки
орехи – 1 ч.ч. счукани
канела – 1 с.л.
карамфил – 1 – 2 зрънца счукан
мазнина – 1 ч.ч., за предпочитане разтопено масло
захар – малко над 1 к.ч.
лимони – 1 с.л. настъргана кора
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркайте добре настърганите ябълки, захарта, орехите, канелата, карамфилът и лимоновата кора. Вземете 2 кори и обилно ги намажете с разтопено масло.
В единия край на кора разпределете равномерно от сместа, навийте на руло, рулото на охлюв и сложете в намазнена тава. Втората кора завийте около първата и така, докато тавата се напълни.
Сложете да се изпече, като отгоре полеете с няколко с.л. вода. Готовият щрудел се охлажда и се поръсва с пудра захар.
Последвайте PRESSTV вече и в Telegram