Топ 5 нестандартни вендинг автомата и техните продукти

Ds olil

Вендинг автоматите отдавна заемат сериозно място в ежедневието ни и постоянно се променят. Наред с тези, от които си купуваме кафе, безалкохолно и закуски, вече все по-често се откриват и машини – ресторанти.

Но докато храната и напитките са обичайни продукти за вендинг автомати, по света има далеч по-странни стоки, които се получават от такава машина. Освен че можете да си купите например вратовръзка, чадър, багети, живи раци и дори автомобил, креативността на производителите на вендинг е причина за появата на все по-необичайни машини.

Може би ще ви е интересно да научите кои са топ 5 нестандартните вендинг автомати и какво предлагат.

Вендинг машина за мечешко месо

Със сигурност е доста изненадващо да откриете, че от вендинг автомат може да си купите прясно мечешко месо. Но за местните жители и минаващите туристи през северния град Сембоку в Япония автоматът е доста популярен. Месото е от диви мечки, отстреляни в близките планини от ловците. Макар че деликатесът е в наличност само по време на ловния сезон, амбицията е то да се превърне в основна храна в този регион.

Вендинг машина за торти в кенчета

Отново в Япония – страната с най-много вендинг машини на глава от населението, може да се закупи не просто торта, а консервирана в кенче. Подобна машина за торти се намира в Токио, като предлаганите торти са с ягоди, с манго и маракуя, с крем хокайдо и др.

В кенчето парчето торта запазва свежия вкус на плодовете, кремът е лек и пухкав и машината, макар и странна, се радва на голяма посещаемост заради прекрасните сладки изкушения.

Вендинг машина за обувки

Жителите на голям град може да изпитат дискомфорт, ако се налага да обикалят много пеша, а обувките им не са от най-удобните. Предприемаческият дух на британците им помага да открият решение на проблема – вендинг машина за продажба на удобни маратонки.

За дамите са предвидени спортни обувки с мека равна подметка. Оказва се, че най-много се купуват именно от жените, когато, след часове танци през нощта или динамичен работен ден, ходенето на високи токчета е истинско изтезание. Затова подобни вендинг автомати се поставят пред много дискотеки не само във Великобритания, но и в Ню Йорк и на други места.

Вендинг машина за кратки разкази

Може би сте чували, че съществуват автомати, от които може да се купи книга, но не и да се получи разказ за четене, и то напълно безплатно. Canary Wharf – квартал на Лондон, разполага с точно такива машини. Чакащите в метрото могат да си вземат безплатно кратък разказ, който да успеят да прочетат до 5 мин.

Идеята възниква след проучване, показващо, че поради липса на време над 1/3 от британците не са успели да прочетат нито една книга през последната година. Само с натискането на един бутон желаещите получават увлекателна кратка история, отпечатана на екологична хартия.

Автомат за захарен памук

Необикновената машина превръща пред очите ви захарта в любим на много хора пухкав захарен памук. Сладкото лакомство се завърта върху хартиена пръчка. Предлагат се продукти в 10 цвята и в близо 30 3D форми. Самата машина е със забавен и футуристичен външен вид, което допълнително увеличава удоволствието от сладкарското изделие, което иначе не можете да откриете в никой магазин.

Изброените необичайни вендинг машини съвсем не изчерпват броя на най-странните устройства, които са стотици и постоянно възникват нови. Достатъчно е да споменем и автоматите за златни накити в Абу Даби, за биткойн в Лондон, за филми на DVD в Бърбанк, Калифорния и много други.

Странни или не, вендинг машините са нашият надежден източник на така необходимата закуска, кафе или друг продукт и са на разположение денонощно. Бързи, модерни и удобни, в бъдеще те ще задоволяват все по-успешно нуждите и на най-взискателните си потребители.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram