Плен, затвор и катастрофа превръщат автора на „Шогун“ в писател

Ds olil

Наскоро телевизионната драма „Шогун“ спечели най-много съпътстващи награди в историята на наградите „Еми“ за един сезон – цели 14, в категориите за костюми, грим, монтаж, каскади и операторско майсторство, както и за най-добър гост-актьор в драматичен сериал, за Нестор Карбонел.

Съпътстващите награди „Еми“ се присъждат за технически постижения в американските телевизионни програми – на хора „зад кулисите“ на продукциите. Новият сериал буквално чупи рекорди, като очакванията са този процес да има развитие.

Продукцията на FX отразява политическите машинации във феодална Япония, като критиците отбелязват, че прочитът на творбата на Джеймс Клавел „Шогун“ е „повече от фантастичен“.

Още през юли, когато сериалът бе номиниран в 25 категории, много филмови експерти се изказаха единодушно, че успехът на екипа е феноменален: „Влязоха с гръм и трясък, изравниха се с Джеймс Клавел и ни демонстрираха размаха на въображението му в „Шогун“ точно такова, каквото трябва да бъде: поразяващо на всяка крачка“.

Някои медии пък се произнесоха, че сериалът е „облагородил самия Клавел“; че е „израз на уважение и разбиране към оригинала на Джеймс Клавел“ и „поклон пред силата на литературната традиция“.

Източник: Импресио

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *