Омлет, но от картофи и чоризо – това кулинарно творение няма как да е друго освен испанско. Днес ви предлагаме да спестите цял час пред печката и да направите този готварски експеримент с нас.
6 яйца
200 г наденица „Чоризо“
300 г картофи
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
1/2 връзка магданоз
30 мл зехтин
50 г краве масло
100 г сирене „Манчего“
сол и черен пипер на вкус
За салатата:
50 г салата „Фелд“
50 г радичио
50 г чери домати
1/2 малка глава червен лук
30 мл зехтин
15 мл бял балсамов оцет
сол на вкус
Сварете, обелете и нарежете на кубчета картофите. Нарежете лука на тънки полумесеци.
Загрейте тиган с незалепващо покритие. Налейте зехтина и добавете половината от маслото. Запържете лука до златисто и прибавете картофите, заедно с наситнените мащерка и чесъна. Гответе на умерен огън, докато картофите се запържат приятно. Извадете всичко от съда.
В същия съд запържете чоризото, нарязано на шайби. Прибавете останалото масло. Върнете картофената смес и разбъркайте.
Разбийте яйцата, поръсете ги с наситнения магданоз, сол и пипер и разбъркайте. Налейте ги в съда при останалите продукти.
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Запечете ястието за 8-10 минути. Извадете от фурната и поръсете с настъргано сирене „Манчего“.
Накъсайте радичиотo. Разполовете доматите, а лука нарежете на полумесеци.
В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци и салатата валериана. Овкусете ги с оцет, зехтин и сол. Сервирайте омлета със салатата.
Последвайте ни и в Телеграм