Необходими продукти:
тиквички – 2 бр
патладжани – 100 – 150 г
домати – 400 г
лук – 1 глава
чушки – 1 бр. зелена + 1 червена
маслини – 100 г черни и зелени
магданоз – 5 – 6 стръка
черен пипер – 2 щипки
зехтин – 60 мл или олио
мащерка – 1 ч.л. или на вкус
сол – на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжанът се обелва и нарязва на шайби. Поръсва се със сол и се оставя, за да се отдели горчивият сок.
През това време се подготвят останалите зеленчуци – тиквичките се почистват и без да се белят, се нарязват на ситно.
На приблизително същите по размер парченца се режат и останалите зеленчуци заедно с вече готовия патладжан.
Зеленчуците се задушават за 15 минути в мазнината заедно със две щипки сол на умерен огън.
Добавят се мащерката, черният пипер и скълцаният магданоз.
Обезкостяват се маслините и се прибавят в ястието, а готвенето продължава още 20 минути на слаб до умерен огън./epicenter.bg/
Последвайте PRESSTV вече и в Telegram