Как да останем млади завинаги. Грижа за кожата според възрастта

Как да предотвратим хода на времето да даде отражение върху начина, по който изглеждаме? Възможна ли е превенцията на признаците на стареене?
Кожата на лицето ни се променя с всяка изминала година, нейните нужди също. В детска и юношеска възраст, колагенът в тялото ни е в изобилие, защото е важен за растежа. След 20-тата ни годишнина обаче, производството му се забавя, а общият му процент намалява с до 2% всяка година и така до края на живота ни. Ето защо е важно да подбираме правилна козметика в отделните етапи от живота си.
Макар да не можем да спрем напълно естествените процеси, които са отговорни за стареенето на кожата, ефективно бихме могли да ги забавим. Колкото по-рано започнем, по-добре!

Грижа за кожата 20+
В този етап кожата е все още млада. Еластичността ѝ не е нарушена. Това, от което се нуждае е добра хидратация. (Мит е, че кожа склонна към омазняване не се нуждае от хидратиращ продукт, просто трябва да подберем подходящия).

20-те ни години са идеалното време да вкараме антиоксидантен продукт, който да защитава кожата ни от свободните радикали, като витамин С. Можем да го комбинираме с бакучиол – мощна растителна съставка, която благоприятства регенерацията на клетките, намалява фините линии, изглажда тена и подобрява цялостното състояние на кожната бариера.
! Нанасянето на слънцезащитен продукт е ключов момент. Слънчевите лъчи са основен причинител за преждевременно стареене.

Грижа за кожата 30+
След навършване на 30 е необходимо да започнем да си набавяме колаген от външни източници.
Хубаво е да включим в рутината си витамин Е, който да предпазва кожата от оксидативен стрес. В зависимост от индивидуалните нужди, бакучиол може да се редува с нисък процент серум с ретинол, който има същите свойства, но е в пъти по-мощен.
! НЕ забравяме за правилната хидратация и слънцезащита.

Грижа за кожата 40+ 50+ 60+
След 40, към групата от витамини се присъединява и витамин А. В комбинация с витамини Е и С, както и хиалуронова киселина, младежкият вид на кожата е гарантиран. Коензим Q10 запълва фините линии и бръчките и подобрява тена.
Постепенно процентът на ретинол се увеличава.
! Винаги се нанася хидратиращ продукт, особено след използване на по-агресивни съставки. И както вече може би предполагате – задължително слънцезащита.

Съвет: Не пренебрегвайте кожата на шията, деколтето и ръцете! Старческите петна не прощават на никого, особено ако не е положено усилие за превенцията им.






Последвайте PRESSTV вече и в Telegram