Какво да сложим на трапезата за Нова година?

На трапезата за Нова година трябва да има изобилие от най-различни неща – идеята е да има отрупана маса с всякакви вкусни неща, за да може цялата следваща година да ни върви по този начин.

Задължителни съставки от новогодишната трапеза са свинско месо, пуешко месо, чесън, жито, мед, орехи, различни видове ядки, вино и шампанско, цитрусови плодове. Ястия, които задължително трябва да присъстват са:

В средата на трапезата трябва да се постави борова клонка, а хората, които празнуват, да бъдат облечени в празнични дрехи, по възможност нови. Цялата празнична трапеза трябва да бъде много добре подредена.

kulinari.bg

Последвайте ни и в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *